محوریت خانواده در آثار سینمایی یعنی تامین بخشی از امید دادن به تماشاچی، تحرک و رغبت در زندگی، تشویق به انجام فعالیتهایی که برای آنان مفید است، ایجاد خلاقیت و کارآفرینی، تبلیغات درست برای بهبود بخشیدن زندگی و فاکتورهایی که میتواند بهعنوان خانوادگی بودن به فیلمها و سریالها اطلاق شود. درباره رعایت محورهای خانوادگی در فیلمها خبرنگار تبیان با چند تن از منتقدان حوزه سینمایی از فیلمهای در حال اکران گفتوگو گرفته که میتوانید بخوانید.
محوریت خانواده در آثار سینمایی یعنی تامین بخشی از امید دادن به تماشاچی، تحرک و رغبت در زندگی، تشویق به انجام فعالیتهایی که برای آنان مفید است، ایجاد خلاقیت و کارآفرینی، تبلیغات درست برای بهبود بخشیدن زندگی و فاکتورهایی که میتواند بهعنوان خانوادگی بودن به فیلمها و سریالها اطلاق شود. درباره رعایت محورهای خانوادگی در فیلمها خبرنگار تبیان با چند تن از منتقدان حوزه سینمایی از فیلمهای در حال اکران گفتوگو گرفته که میتوانید بخوانید.
-نگاه شرمآور به خانواده در تگزاس 3
آرش فهیم منتقد سینما درباره فیلم «تگزاس 3» نظرش این است که این فیلم نوعی نگاه شرمآور به خانواده دارد و با هدف خنده گرفتن از تماشاگر، باردار شدن یک زن را مورد تمسخر قرار میدهد. نمایش این موقعیت به ظاهر طنزآمیز، با سیاستگذاری کلان کشور درجهت تقویت نهاد خانواده تضاد دارد. او فیلم «در آغوش درخت» را فیلمی خانوادگی و بهدور از شعارزدگی میداند که ارزش خانواده و عشق به اعضای خانواده را مطرح میکند.
-تدریس فیلم در آغوش درخت در دانشگاهها
محمدرضا باقری مجری و منتقد سینما فیلم «در آغوش درخت» را به حدی لطیف و عاشقانه میداند که معتقد است این فیلم قابلیت این را دارد که در دانشگاهها تدریس شود یا هر زوجی که در آستانه ازدواج هستند دیدن فیلم برایشان مفید خواهد بود.
-ضرورت تولید فیلم خانوادگی در دنیای مدرن
علی افشار منتقد سینما از ضروری فیلمسازی در حوزه خانوادگی در دنیای مدرن میگوید که با وجود این که امروز با تغییر نسل تکنولوژی ارتباطی، زیست فرهنگی خانوادهها و نسل جدید بیشتر در فضای مجازی میگذرد اما این نافی ضرورت تولید و نمایش فیلم خانوادگی در سالنهای سینما نیست. مطمئنم هر چه فیلم خانوادگی ساخته شود جمعیت سینما رو و فیلمبین بیشتری را به چشم خواهیم دید
-بازنگری سینما برای ساخت فیلمهای خانوادگی
محمد صالح حجتالاسلامی فیلمساز و پژوهشگر حوزه سینمایی معتقد است باید در ساخت فیلمهای سینمایی بازنگری صورت گیرد چرا که پارامترهای خانوادگی بودن را ندارند، نه تحرک نه شادابی و نه تزریق امید. او فیلم «در آغوش درخت» را فیلمی لطیف و قابل اعتنات در حوزه خانواده میداند.
نسل زد، به اصطلاح نسل «دیجیتال» یا «آنلاین»، در جهانی متفاوت از نسلهای قبلی زندگی میکند. آنها با گوشیهای هوشمند و اینترنت پرسرعت بزرگ شدهاند در دنیایی که دقایق به ثانیه تبدیل میشوند و تغییرات اجتماعی، فرهنگی، و حتی روانی به سرعت شکل میگیرند؛ اما در تمام این سرعت و هیجان یک پرسش بزرگ همچنان بیجواب مانده «چرا سینمای ایران با تمام ظرفیتهایش هنوز نتواسته است این نسل را به تصویر بکشد و به دغدغههایش بپردازد؟»
فیلم «پروین» به کارگردانی و نویسندگی محمدرضا ورزی، تلاش میکند تصویری از زندگی پروین اعتصامی شاعر برجسته معاصر ایران ارائه دهد. این فیلم از دوران پیش از ازدواج پروین تا زمان مرگ او را روایت میکند فضاسازی شاعرانه این اثر سعی دارد مخاطب را به حال و هوای ایران در دهه ۲۰ و ۳۰ ببرد. فیلم به دور از شعارزدگی و با تمرکز بر جزئیات کوچک زندگی پروین بازگو میشود.
فیلم «تعارض» به کارگردانی محمدرضا لطفی با ایدهای جسورانه و متفاوت وارد میدان سینما میشود داستانی که از نگاه دوربین مدار بسته روایت شده و همانند یک آزمایش سینمایی است که نه تنها فرم بلکه محتوا را نیز به چالش میکشد. این انتخاب غیرمتعارف نوید یک اثر تجربی و هیجانانگیز را میدهد اما در عمل فیلم به سرعت در دام سکون و تکرار گرفتار میشود.
مسعود کیمیایی کارگردانی که بسیاری از ما با فیلمهای ماندگارش خاطره داریم، با «خائنکشی» به سینما بازگشته، فیلمی که اگرچه میخواهد یادآور شور و حال آثار قدیمی او باشد اما بیشتر به اثری تبدیل شده که انگار درگیر سایههای گذشته مانده است.
بحران هویتی و فردگرایی از جمله مسائل مهم و پیچیدهای هستند که کمتر در سینمای ایران به آنها پرداخته شده است. این موضوعات از عمیقترین دغدغههای فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران هستند که میتوانند تاثیرات عمیقی بر تماشاگران داشته باشند. با این حال، اکثر آثار سینمایی در ایران به صورت سطحی به این مسائل پرداختهاند و عمق لازم را ندارند. گزارش حاضر به تحلیل چگونگی بازنمایی این مسائل در فیلمهای معاصر ایرانی میپردازد و نقدهایی بر این رویکرد دارد.
«شبگرد» ساخته «فرزاد موتمن» با ساختاری دایرهای و روایتهای خردهپیرنگی مخاطب را در چرخهای از تکرار و کشف غوطهور میکند. داستان از یک تصادف ساده آغاز میشود و با پیشروی روایت هر شخصیت با داستانکی به ظاهر مستقل وارد ماجرا میشود. این خردهروایتها در نهایت به هم مرتبط شده و تصویری از روابط پیچیده و ناکارآمد انسانی در جامعهای پرتنش را نشان میدهد.
عدد زیر را وارد کنید